luni, 30 noiembrie 2015

Bugetarii au nevoie de salarii decente



Bugetarii au nevoie de salarii decente, pentru că este nevoie de servicii publice de calitate, a declarat luni președintele PSD, Liviu Dragnea, după o întrevedere cu reprezentanți ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război.
"Declarațiile belicoase la televizor nu fac bine nimănui, despre legea salarizării bugetare este bine să își dea cineva cu părerea când o vede. Trebuie să vorbim despre faptul că toți bugetarii din România au nevoie de salarii decente, pentru că toată țara sau societățile comerciale, oamenii, cetățenii au nevoie de servicii publice de calitate, or dacă vrei să ceri calitate și eficiență de la un sistem administrativ trebuie să fie plătit bine. Dacă vrei să speri că lupta anticorupție va avea rezultate notabile trebuie ca cei care lucrează în slujba statului să aibă salarii decente, deci mai multă rezervă când se fac aceste declarații", a spus Liviu Dragnea, întrebat de jurnaliști referitor la faptul că liberalii, prin vocea copreședintei PNL Alina Gorghiu, spuneau că nu sunt de acord cu Legea salarizării bugetare ce fusese lăsată de Guvernul Ponta
Potrivit liderului PSD, "toate măsurile bune pentru milioane de români" vor avea resurse financiare în buget.
"Eu zic că este bine să fim atenți și cred că Guvernul a înțeles și, din discuțiile pe care le-am avut cu prim-ministrul Cioloș, toate măsurile bune pentru milioane de români vor avea resurse financiare în buget atât în ceea ce privește măririle de salarii, celelalte măsuri economice și eu zic să fim mult mai cumpătați, mult mai puțin războinici la televizor și să ne așezăm mult mai atent și să construim pentru această țară, pentru România; românii au nevoie de construcție", a adăugat Dragnea.
AGERPRES / (A — autor: Iulia Carciog, editor: Diana Dumitru)

Noile baterii cu sodiu ar putea să le înlocuiască pe cele cu litiu

Cercetătorii francezi au anunțat vineri că au pus la punct un nou tip de baterii cu sodiu, care ar putea fi o alternativă la bateriile cu cu litiu și ar permite stocarea de energii regenerabile, relatează AFP.
Litiul este utilizat în prezent pentru bateriile dispozitivelor electronice portabile, tablete, laptopuri și la automobilele electrice.
Dar resursele de litiu sunt foarte localizate pe Terra, contrar sodiului, de mii de ori mai abundent și cae ar presupune un cost mult mai redus.
Funcționarea acestui nou prototip, pus la punct de cercetători de la Centre national de la recherche scientifique (CNRS) și de Centrul de cercetări de energii regenerabile (CEA), se inspiră din cel al bateriilor litiu-ion.
Ionii de sodiu tranzitează de la un electrod la altul într-un mediu lichid. Prototipul are același format cu cel al bateriilor litiu-ion comercializat în prezent (un cilindru cu un diametru de 1,8 cm cu o înălțime de 6,5 cm).
Cantitatea de electricitate pe care o pot stoca ajunge la 90Wh/kg, o cifră comparabilă cu cea a bateriilor litiu-ion, precizează CNRS. Sunt posibile 2.000 de cicluri de încărcare și descărcare fără a pierde din performanță.
Această baterie este capabilă să se încarce foarte rapid și de a restitui energia la fel de repede. Prototipul fiind finalizat, următoarea etapă este de a optimiza și a fiabiliza procedurile în vedere unei viitoare dezoltării industriale.
AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Nicolaescu)

Flori și lacrimi, pentru victimele din Colectiv, la o lună de la tragedie



Zeci de persoane, în mare parte aparținători și cunoștințe ai celor care și-au pierdut viața sau au fost răniți în incendiul din clubul Colectiv, au venit luni la locul tragediei, la o lună după cele întâmplate, pentru a aduce flori, a aprinde o candelă și a spune o rugăciune în memoria celor 60 de persoane care au murit.

O bătrână, ținând o candelă în mână, spune cu vocea înecată de lacrimi, în timp ce pășește cu băgare de seamă pe asfaltul, cu urme de ceară închegată: "Nici nu pot să calc pe aici".

"A trebuit să se întâmple așa ceva ca să putem să învățăm. (...) În afară de faptul că s-a schimbat Guvernul, nu știu ce s-a schimbat. Au mai închis și localurile care sunt la parterul blocurilor cu bulină. Suferim toți, toată lumea vine aici. Dar pentru familie e cel mai greu, să nu-l avem printre noi. Băiat tânăr, care avea tot viitorul în față", spune o altă femeie plângând.

A venit, de asemenea, familia Mariei Ion, femeia de serviciu care și-a pierdut viața în noaptea incendiului. Cei cinci copii, sora și fratele femeii au adus o fotografie pe care o așează pe un altar improvizat, chiar la intrarea în clădire, pe o cutie metalică, alături de zeci de alte fotografii și icoane. Aprind o candelă și păstrează câteva momente de reculegere. Ion Florin, fratele femeii, spune că sora lui mai mare i-a luat sub tutela ei pe toți cei cinci copii ai Mariei Ion. Adaugă că deși au primit multe ajutoare, constând în haine, alimente și chiar bani, copiii ar avea mare nevoie de o locuință, deoarece în acest moment locuiesc cu chirie.

"E foarte greu, pentru că nu are o casă. Decedata avea dosarul depus la Primăria Sectorului 2, de zece ani de zile — pentru că noi am fost evacuați din casă — și nu i s-a dat nicio locuință. Stătea cu chirie. Iar acum, când a venit primarul interimar al Capitalei, i s-a promis un apartament, care era în comuna Roșu, unde nu erau utilități, nu era nimic. Foarte departe. (Sora mea mai mare, n.r.) l-a refuzat, deoarece copiii trebuiau să meargă la școală. Sora mea e îngropată la cimitirul Izvor și nu ar mai fi putut să ajungă acolo. Ni s-a promis că se caută o casă la curte în sectorul 2. Așteptăm să vedem ce facem, pentru că e foarte greu să stai cu chirie, mai ales pentru o familie numeroasă. Așteptăm să vedem dacă primăriile de sector se țin de cuvânt", adaugă el.

Sandu "Coșaru" spune că a pierdut nouă prieteni în incendiul din 30 octombrie. A venit pentru a aprinde o lumânare și a adus peria de coșar cu el, în memoria celor pe care i-a cunoscut. "Toți mă iubeau, eram coșarul lor. Când mă vedeau, beam o bere. Normal că am venit. Poți să uiți oamenii? (...) Erau niște băieți minunați, le plăcea muzica rock, cum îmi place și mie de altfel. Ne întâlneam în Iron City, în Centrul istoric, dar ei mai veneau și pe aici. În seara fatidică eram și eu invitat și nu am putut să vin. În memoria lor, am venit acum să aprind lumânare. Altceva ce să mai fac?", spune el, plin de amărăciune.

Adaugă că singura speranță a țării sunt tinerii, care ar trebui să facă o schimbare adevărată. "Clubul ăsta nu trebuia efectiv să funcționeze. Aici a fost o fabrică de încălțăminte. Pereții erau impregnați cu prenadez, cu alte substanțe. Trebuiau degresați înainte. De ce s-a întâmplat nenorocirea? Substanțele alea au fost impregnate timp de 50 de ani în pereți. Nu trebuiau degresate?". întreabă el.

O altă femeie spune că a venit pentru a aprinde o lumânare, deoarece în noaptea incendiului, când era de serviciu la un local din apropiere, a asistat la tragedie.

"Am văzut că ieșea multă lume, oameni arși, erau ambulanțe. Îți era și frică să te uiți. (...) Am avut multe cunoștințe care veneau aici, una dintre ele nu a putut să vină în noaptea aceea, deoarece a fost la o aniversare", mai spune ea.

Cristina Hurdubaia, reprezentant al grupului #ÎmpreunăRezistăm, a declarat că în fiecare lună, pe data de 30, victimele incendiului vor fi comemorate.

"La o lună de la tragedia din clubul Colectiv, am considerat că este normal să venim aici și să plângem cei 60 de oameni frumoși care au plecat dintre noi, atât de repede. Tot noi, cei de la #ÎmpreunăRezistăm, am decis ca în fiecare lună, pe data de 30, să venim aici. Cine vrea să vină cu noi este binevenit: să aducem flori, să aprindem lumânări și să îi comemorăm lună de lună, pentru că noi considerăm că nu trebuie să uităm că ei au fost cei sacrificați, practic, pentru ca noi și generațiile viitoare să puteam avea o viață mai bună", a mai spus Hurdubaia.

AGERPRES / (A — autor: Irinela Vișan, editor: Marius Frățilă) 

Sinéad O'Connor a anunțat pe Facebook că vrea să se sinucidă



Cântăreața irlandeză Sinéad O'Connor a încercat se pare să își pună capăt zilelor duminică, potrivit unui mesaj pe pagina sa de Facebook unde ea a scris că a luat o "supradoză" de droguri sau de medicamente, relatează AFP.
Sursa foto: Sinead O'Connor a real life — a real career / Facebook
Într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare, a cărui autenticitate nu a putut fi verificată pentru moment, cântăreața și-a exprimat durerea că nu mai poate avea legături cu familia sa, din cauza unui "oribil lanț de trădări".
"Am luat o supradoză", mai scrie în mesaj, fără a fi precizat dacă este vorba despre droguri sau medicamente.
"Nu există alt mod de a obține respect. Nu sunt la mine acasă, sunt într-un hotel, undeva în Irlanda, sub un alt nume (...) Dacă nu aș fi publicat asta, copiii mei și familia nici nu ar fi știut. Aș putea fi moartă de mai multe săptămâni fără ca ei să știe", mai este scris în mesaj.
Firma de relații publice care a reprezintă pe Sinéad O'Connor nu a putut fi contactată în cursul serii.
Un purtător de cuvânt al poliției irlandeze a afirmat că nu face declarații despre "persoane particulare".
Potrivit unei surse din rândul poliției irlandeze, cântăreața a fost "localizată în condiții de siguranță".
Ea primește îngrijiri medicale, potrivit mass-media.
Mai devreme în cursul anului, Sinéad O'Connor și-a anulat toate concertele din cauză că fiul său suferă de "probleme de sănătate care îi pun viața în pericol".
În luna august, ea a fost supusă unei histerectomii (operație de îndepărtare a uterului) pe care a relatat-o pe rețelele sociale.
Sâmbătă, pe Facebook, Sinéad O'Connor a afirmat că a încheiat legăturile cu industria muzicală: "Muzica s-a încheiat pentru mine. Muzica a făcut asta. M-a făcut invizibilă chiar și pentru copii mei. Mi-a ucis sufletul. Nu mă voi întoarce niciodată la muzică".
Artista, în vârstă de 48 de ani, este cunoscută pentru puternicele luări de poziție în favoarea drepturilor femeii sau contra agresiunilor sexuale în rândul bisericii catolice din Irlanda. De asemenea, ea a discutat public despre lupta sa împotriva depresiunii.
Sinéad O'Connor a fost salutată de critică de la primul său album, "The Lion and the Cobra" (1987), și a ajuns la statutul de vedetă internațională cu piesa "Nothing Compares 2 U, scrisă de Prince.
În martie 2015, ea a explicat că nu mai cântă piesa pentru că nu mai reușește să pună emoție în interpretarea acesteia.
AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza)

miercuri, 25 noiembrie 2015

Sony a vândut peste 30 de milioane de console Playstation 4

Grupul japonez Sony a anunțat miercuri că a vândut peste 30,2 milioane de console de jocuri video PlayStation 4 (PS4) în cei doi ani care au trecut de la lansarea pe piață, ceea ce înseamnă că Sony domină clar piața consolelor video, transmite Dow Jones Newswires.



Pragul de 30 de milioane de unități vândute reprezintă o creștere semnificativă față de cele 20 de milioane de console PlayStation 4 pe care Sony a anunțat că le-a vândut până în luna martie a acestui an.

'Suntem recunoscători pasionaților de jocuri video din întreaga lume care au ales PS4 drept cea mai bună platformă de jocuri de la lansarea sa în urmă cu doi ani', a declarat directorul general de la Sony Computer Entertainment Inc., Andrew House.

În ceea ce privește vânzările de console Xbox One, principalul competitor al PS4, grupul american Microsoft a furnizat ultimele date oficiale în luna noiembrie a anului trecut când a informat că a vândut 10 milioane de exemplare. De atunci însă cifrele oficiale venite de la Microsoft au fost vagi.

La rândul său, grupul japonez Nintendo, care și-a lansat propria sa consolă de jocuri video Wii U în luna noiembrie 2012, cu un an mai devreme decât Xbox One și PS4, a anunțat că a vândut 10,73 milioane de unități până la finele lunii septembrie anul curent.

PlayStation 4 a devenit unul din motoarele redresării grupului Sony după mai mulți ani de pierderi iar grupul japonez vrea să vândă peste 17,5 milioane de exemplare în actualul exercițiu fiscal, care se încheie în luna martie 2016.

AGERPRES/(AS — autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu)

Cod Galben de lapoviță, ninsori și intensificări ale vântului în 27 de județe



Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis, miercuri, o nouă atenționare Cod Galben de precipitații sub formă de ploi, lapoviță și ninsori, dar și de intensificări ale vântului, valabilă în 27 de județe, timp de 24 de ore, începând din dimineața zilei de joi.
Potrivit meteorologilor, în intervalul 26 noiembrie, ora 6,00 — 27 noiembrie, ora 9,00, precipitațiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor și se vor intensifica.
Județele vizate de atenționarea Cod Galben sunt: Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Botoșani, Harghita, Neamț, Iași, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Caraș Severin, Timiș, Arad, Hunedoara, Alba, Bihor, Cluj și Sălaj.
Local, în Moldova și Transilvania și pe arii extinse în zona montană, vor fi mai ales ninsori și lapoviță, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, cu precădere în Carpații Meridionali și Orientali.
În regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile, iar cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 35 l/mp. Totodată, în aceste regiuni, dar și la munte, vântul va avea intensificări temporare, pe arii restrânse depășind la rafală 50 — 55 km/h.
ANM precizează că ninsori, slabe cantitativ, se vor semnala și în după-amiaza zilei de miercuri, 25 noiembrie, și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (25/26 noiembrie) în nord-est, centru, precum și în zonele de deal și de munte.
De asemenea, precipitațiile vor continua și în zilele care urmează și vor fi intervale în care ele vor fi abundente.
AGERPRES/(AS — autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu)

Rusia "nu va purta război cu Turcia" - Lavrov

Rusia "nu va purta război cu Turcia", a declarat miercuri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, la o zi după ce aviația turcă a doborât un avion militar rus la frontiera cu Siria.


'Nu intenționăm să purtăm război cu Turcia. Relațiile noastre cu poporul turc nu s-au schimbat. Noi avem probleme cu acțiunile actualei conduceri a Turciei', a afirmat șeful diplomației de la Moscova într-o declarație pentru presa rusă, după cum transmite RIA Novosti.

În același timp, Serghei Lavrov a declarat că incidentul de marți pare să fi fost 'o provocare planificată'.

''Avem serioase îndoieli că a fost un act neintenționat. Seamănă că o acțiune planificată', a apreciat ministrul rus, conform aceleiași surse.

Serghei Lavrov avea planificată pentru miercuri o vizită oficială în Turcia, dar el și-a anulat această deplasare după ce forțele aeriene turce au doborât un avion rus Su-24 la frontiera turco-siriană, Ankara susținând că bombardierul rus a încălcat spațiul său aerian.

AGERPRES/(AS — autor: Flori Tiulea, editor: Ionuț Mareș)

luni, 23 noiembrie 2015

Actorul Charlie Sheen a recunoscut public că este seropozitiv

Actorul Charlie Sheen, care a făcut carieră în rolul din comedia 'Doi bărbați și jumătate' ('Two and A Half Man'), a recunoscut marți că este seropozitiv, scrie agenția Reuters.

Sheen, 50 de ani, a declarat la emisiunea 'Today' de la postul NBC că a fost diagnosticat seropozitiv în urmă cu patru ani.
'Recunosc aici că sunt seropozitiv', a declarat Charlie Sheen.
Sheen, care a divorțat de trei ori, a jucat timp de opt ani rolul din comedia 'Doi bărbați și jumătate', în 2011 a fost concediat de producători pentru comportament violent, petreceri cu prostituate și pentru acuzațiile de agresiune la adresa uneia dintre fostele sale soții.
Potrivit unui portal dedicat vedetelor, Access Hollywood, fosta soție a lui Sheen Denise Richards, cu care are două fete, știa de mult timp că actorul este seropozitiv. Potrivit site-ului, actorul ar fi contractat virusul după divorțul cuplului în 2006.
AGERPRES/(AS-autor: Liviu Tatu, editor: Mariana Ionescu)

Vremea se răcește în majoritatea regiunilor, în următoarele două săptămâni; la munte va ninge consistent

Valorile termice prognozate de către meteorologi pentru următoarele două săptămâni vor fi din ce în ce mai scăzute, ajungând la medii maxime de cel mult 9 grade Celsius, în timp ce la munte, la altitudini de 1.400 de metri, se va instala deja iarna, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, valabilă pentru perioada 23 noiembrie - 6 decembrie 2015.



În Banat, în cea mai mare parte a intervalului, valorile termice vor fi apropiate de cele caracteristice în ultima decadă de noiembrie și la începutul lunii decembrie, dar vor fi și zile cu vreme mai rece decât normal.

Astfel, în medie, vor fi maxime termice de 5 — 9 grade și minime între zero și 4 grade, iar temperaturi mai scăzute vor fi posibile în perioadele 25 — 26 și 28 — 29 noiembrie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține relativ ridicată pe parcursul celor două săptămâni de prognoză. Vor fi mai ales ploi, ce pot cumula local cantități de apă mai însemnate, dar temporar vor apărea precipitații mixte.

În Crișana, pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de mediile climatologice specifice perioadei, astfel că se vor înregistra medii ale maximelor de 4 — 7 grade și ale minimelor între zero și 4 grade. Vor fi și perioade, cel mai probabil în datele de 25 — 26 și 28 — 29 noiembrie, când sunt estimate temperaturi mai scăzute, ce vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obișnuit. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține relativ ridicată de-a lungul intervalului de referință.

Vor fi mai ales ploi, ce pot fi moderate cantitativ, dar temporar vor apărea precipitații mixte.

În Transilvania, în intervalul celor două săptămâni de prognoză, sunt estimate temperaturi ce se vor situa în general în jurul celor normale în această perioadă din an, cu maxime de 3 — 7 grade și minime de—3 până la plus două grade, mediat pe regiune. Vor fi, însă, și zile cu o vreme rece, mai ales la sfârșitul primei săptămâni (zilele de 28 și 29 noiembrie). Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general moderate cantitativ, va fi relativ ridicată pe parcursul intervalului de referință. Vor fi ploi, dar temporar și lapoviță sau ninsoare, în special în zonele perimontane.

În Maramureș, în cea mai mare parte a intervalului, se vor înregistra valori termice în jurul celor obișnuite în ultima decadă de noiembrie și la începutul lunii decembrie, dar vor fi și zile cu vreme mai rece decât în mod normal. Astfel, în medie, vor fi maxime de 4 — 7 grade și minime cuprinse între minus două și zero grade Celsius. Temperaturi mai scăzute vor fi posibile la sfârșitul primei săptămâni. Precipitațiile vor apărea cu o probabilitate mare pe parcursul întregului interval, dar vor fi slabe sau moderate cantitativ. Vor predomina ploile, temporar fiind de așteptat și precipitații mixte.

În Moldova, mediile valorilor de temperatură se vor apropia de normalul pentru ultima decadă de noiembrie și începutul lunii noiembrie, fiind estimate maxime de 4 — 7 grade și minime de la minus două la plus trei grade. Față de aceste valori mediate pe regiune sunt de așteptat temperaturi mai ridicate în sudul regiunii, dar o vreme ceva mai rece în partea sa nordică. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în special pe parcursul primei săptămâni de prognoză când local, mai ales în sud, se pot cumula cantități de apă mai mari. În nord și în dealurile subcarpatice, temporar vor fi și lapovițe sau ninsori, iar în restul regiuni vor predomina ploile.

În Dobrogea, chiar dacă valorile de temperatură vor scădea semnificativ față de intervalul anterior, acestea se vor menține mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă din an, atât ziua când vor fi în medie 8 — 13 grade, dar cu precădere pe timpul nopților când se vor înregistra între 5 și 9 grade. Probabilitatea pentru ploi (în general moderate cantitativ) va fi ridicată, în special pe parcursul primei săptămâni de prognoză.

În Muntenia, valorile se vor menține în general mai ridicate decât mediile climatologice specifice la sfârșit de noiembrie și începutul lunii decembrie, cu precădere la valorile nocturne. Astfel, se vor înregistra maxime de 7 — 11 grade și minime între un grad și 6 grade, mediat pe regiune, valori mai mici fiind posibile în perioada 29-30 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată, în special pe parcursul primei săptămâni de prognoză, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

În Oltenia, în intervalul celor două săptămâni de prognoză, sunt estimate temperaturi ce se vor situa în jurul celor normale în această perioadă din an, cu maxime de 6 — 9 grade și minime între zero și 4 grade, mediat pe regiune. Vor fi, însă, și nopți cu o vreme mai rece, cu temperaturi ușor negative. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată, mai ales pe parcursul primei săptămâni de prognoză, când local se vor cumula cantități de apă mai însemnate.

La munte, regimul valorilor termice va fi unul apropiat de cel normal pentru perioada din an în care ne aflăm. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de zero până la două grade Celsius, iar minimele vor fi exclusiv negative, urmând a se situa în general între—7 și—4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține ridicată, în special pe parcursul primei săptămâni. La peste 1.400 de metri altitudine vor predomina ninsorile, care temporar pot fi mai consistente, iar la altitudini mai mici vor fi și lapovițe sau chiar ploi. Izolat se va depune polei.

Estimările meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu)

Remedii alimentare pentru insomnie

Insomnia reprezintă incapacitatea unei persoane de a adormi sau de a-și menține somnul pe o perioadă de câteva ore și are cauze multiple: prezența unei patologii, viața stresantă, consumul excesiv de cofeină sau alcool, regimul de viață dezordonat, dependența de droguri.



Alimentația prezintă o importanță deosebită în profilaxia și tratamentul insomniei și este esențial să se descopere și evite alimentele care duc la aceasta, susțin nutriționiștii.

"Anumite tipuri de alimente ajută practic la inducerea somnului, în timp ce altele îl inhibă. Alimente cum ar fi zarzavaturile, legumele cu frunze verzi, cerealele integrale (ovăzul, orezul brun), ciupercile de toate felurile, fructele, semințele, busuiocul sunt surse bogate de carbohidrați complecși, care au un efect ușor sedativ deoarece cresc secreția de serotonină, neurotransmițătorul care induce somnul. Un pahar cu lapte degresat băut seara, înainte de culcare, este unul dintre cele mai vechi și eficiente remedii ale insomniei. Laptele conține triptofan care prin transformarea sa biochimică în serotonină induce somnul și previne trezirea precoce. Salata verde are o reputație foarte bună de luptător împotriva insomniei. Acest lucru se datorează unor substanțe cu structură similară opioidelor care sunt prezente în salată. Așadar, salata verde ar trebui să facă parte constant din cina zilnică alături de legume, alune și pește. Toate aceste alimente conțin vitamina B3 sau niacin, care este implicată în sinteza serotoninei și promovează un somn sănătos", a explicat nutriționistul Lygia Alexandrescu.

Potrivit acesteia, amestecat cu zeamă de lămâie, sucul de salată poate fi o băutură delicioasă, care induce în mod efectiv somnul.

Nutriționistul a precizat că există și alimente și substanțe care trebuie evitate de către persoanele afectate de insomnie: cafeaua, ceaiul negru, esențele de cola, alcoolul, nicotina, ciocolata, alimentele condimentate, aditivii alimentari, alimentele conservate, sarea și zahărul în exces.

"Sensibilitatea la aceste stimulente variază de la o persoană la alta, astfel încât există persoane care ingerează o cantitate nesemnificativă de ciocolată sau de cafea chiar decofeinizată și care nu pot dormi. Alcoolul, spre exemplu, este o substanță care afectează calitatea și durata somnului; prin ingerarea acestuia se eliberează adrenalina, se blochează transportul triptofanului spre creier și scade astfel nivelul de serotonină", a arătat Lygia Alexandrescu.

Ea a spus că trebuie evitate mesele copioase, bogate în proteine, seara la ore târzii. "Carnea ușoară de pește sau brânza nesărată, lactatele fermentate, salata verde și pâinea integrală sunt variantele de ales pentru cină", a precizat Alexandrescu.

La polul opus se află șunca, mezelurile, cârnații, brânza veche, cartofii prăjiți, alimente care conțin fie mulți aditivi alimentari/sodiu, fie tiramina, substanță declanșatoare de agitație nervoasă și chiar durere de cap.

"Hipoglicemia nocturnă este un alt element care trebuie evitat, deoarece are influență în menținerea somnului. Atunci când există o scădere a nivelului glicemiei, în organism se eliberează substanțe gluco-reglatoare, care stimulează creierul, fapt ce se concretizează în vizite târzii la frigider. Eliminarea acestui fenomen se va face treptat, înlocuind carbohidrații rafinați cu cei complecși, care ajută la menținerea constantă a glicemiei, dar și a senzației de sațietate pe o perioadă cât mai lungă", a mai explicat nutriționistul.

AGERPRES/(AS — autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu)

Facebook își ajută utilizatorii să-i uite mai ușor pe foștii parteneri

Facebook a început să testeze joi o serie de instrumente opționale ce permit utilizatorilor să limiteze interacțiunile pe rețeaua socială cu foștii lor parteneri.



Cu ajutorul noilor instrumente vor putea fi văzute mai puțin pe Facebook numele sau fotografia de profil a unui fost partener fără a-l scoate din lista de prieteni sau a-l bloca, precizează compania americană într-un mesaj postat pe blog-ul său oficial, citat de AFP.

Rețeaua de socializare propune de mult timp utilizatorilor săi să-și precizeze situația amoroasă, oferind, pe lângă celebrul "într-o relație complicată", opțiunea de a se declara "celibatar" sau "în relație" (în acest ultim caz cu o serie de alte variante, cum ar fi "logodit", "căsătorit", "în uniune civilă" și chiar "divorțat" sau "despărțit").

Noile instrumente sunt declanșate atunci când un utilizator modifică statutul situației amoroase pentru a semnala că o relație este încheiată. Facebook propune apoi o serie de opțiuni.

Utilizatorul poate alege să limiteze apariția în secțiunea Noutăți a profilului său a postărilor foștilor parteneri sau să continue să le urmărească activitatea la fel ca înainte. În același mod, poate decide, sau nu, să ascundă fostului partener propriile fotografii, clipuri și actualizări de stare. Și un al treilea instrument oferă posibilitatea de a edita, dacă este necesar, în bloc sau de la caz la caz, postări vechi, pentru a elimina astfel identificări pe fotografii ale cuplului.

"Începem să testăm aceste opțiuni în SUA pe dispozitive mobile și vom face schimbări și vom extinde disponibilitatea lor în funcție de ceea ce vor spune utilizatorii", a informat Facebook, care a precizat că toate aceste aplicații sunt opționale. Grupul a explicat că va face schimbările și va extinde implementarea lor în funcție de feedback-ul utilizatorilor.

AGERPRES/(AS — autor: Mariana Ionescu; editor: Mihaela Nicolaescu)

Vasile Dîncu: Salarizarea unitară va fi implementată odată cu următorul buget

Salarizarea unitară va fi implementată odată cu următorul buget, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dîncu, luni seară, într-o emisiune televizată.



Acesta a vorbit despre salarizarea unitară în contextul planurilor pe care le pregătește, din noua sa funcție de ministru, pentru următoarele șase luni.

"Salarizarea unitară va veni de la următorul buget. Nu cred că vom putea să facem acest lucru din acest buget, pentru că în mod normal lucrurile sunt hotărâte și vom începe de la orice hotărâre va fi valabilă de la anul. Dar să sperăm că vom reuși să reechilibrăm ceea ce înseamnă funcția publică și mai ales modul în care este retribuită funcția publică", a spus Dîncu. 

AGERPRES/(AS — autor: Elena Stanciu, editor: Florin Marin)

Fostul președinte CJ Argeș, un deputat și 38 de primari și viceprimari la data faptelor, trimiși în judecată

Procurorii DNA Pitești au dispus trimiterea în judecată a fostului președinte al Consiliului Județean (CJ) Argeș Constantin Nicolescu, a deputatului Mircea Gheorghe Drăghici și a 38 de inculpați care, la data faptelor, erau primari și viceprimari.

Infracțiunile săvârșite de inculpați au determinat producerea unui prejudiciu total de aproape un milion de lei, reprezentând paguba adusă unui număr de 35 de unități administrativ teritoriale prin încheierea unor contracte de consultanță, potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES.



Constantin Nicolescu, în prezent aflat în penitenciar după o condamnare într-un alt dosar de corupție, este acuzat de folosire a influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat, ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (34 acte materiale), și instigare la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (10 infracțiuni, din care trei în formă continuată).

Deputatul PSD Mircea Drăghici este acuzat de procurorii anticorupție de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (34 acte materiale), și complicitate morală mijlocită (în forma complicității la instigare) la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (10 infracțiuni, din care trei în formă continuată).

În același dosar au mai fost trimiși în judecată 38 de inculpați, care la data faptelor erau primari și viceprimari de comune, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Dintre aceștia, Lucian Cioran (primar Mozăceni), Dumitru Voicu (primar Micești), Sever Tobă (viceprimar Dragoslavele), Mihai Gheorghe Tarbă (primar Dragoslavele), Dumitru Secăreanu (primar Dâmbovicioara), Florea Ene (primar Moșoaia), Ion Marin (primar Stoenești), Ion Luca (viceprimar Stoenești), Elisaveta Tudose (primar Coșești), Marian Ibric (primar Leordeni), Ion Popa (primar Stâlpeni), Ion Ștefan (primar Budeasa), Gheorghe Matei (primar Mihăești), Gheorghe Pătrașcu (primar Lunca Corbului), Ion Bădulescu (primar Morărești), Constantin Iatagan (primar Șuici), Alexandru Cristescu (primar Mălureni), Nicolae Andrei (viceprimar Mălureni), Florian Rizea (primar Țițești), Sevastian Pupăză Roșu (primar Stolnici), Daniel Dincuță (primar Corbeni) și Gheorghe Cernătescu (primar Cuca) au fost trimii în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (câte două acte materiale).

Pentru aceeași infracțiune, dar câte un act material, au fost trimiși în judecată Mihai Ungurenuș (primar Corbi), Nicolae Langer (primar Sălătrucu), Niculae Șerban (primar Mărăcineni), Ionel Dragoș Vișan (primar Cotmeana), Niculaie Dochinoiu (primar Vedea), Gheorghe Țucă (primar Cocu), Marcel Ciobanu (primar Uda), Vasile Bebe Ivan (primar Băbana), Corneliu Berevoianu (primar Nucșoara), Emil Simion (primar Brăduleț), Nicolae Cornel pepenel (Bughea de Sus), Aurel Bălășoiu (primar Rociu), Damian Poștoacă (primar Mioarele), Radu Nicolae (primar Negrași), Nicolae Smădu (primar Domnești) și Vasile Nică (primar Valea Danului).

De asemenea, Iulian Cioflanu, director executiv al Agenției de Implementare a Proiectelor Argeș, este deferit justiției pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii au trimis în judecată și două reprezentante ale SC European Project Consulting SRL din București. Este vorba despre Onela Carmen Oană, acuzată de săvârșirea a 13 infracțiuni de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, din care una săvârșită în formă continuată, și Aida Petronela Catană, acuzată de săvârșirea a 26 infracțiuni de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, din care 14 săvârșite în formă continuată.

Potrivit DNA, faptele au fost săvârșite în legătură cu încheierea unor contracte de consultanță între administrațiile locale și o firmă la care ar fi avut interese deputatul Mircea Drăghici.

"În contextul în care, la nivel național, regional, județean s-au elaborat Planul Național de Dezvoltare Rurală, Planul de Dezvoltare a Regiunii Sud-Muntenia, respectiv Programul Operațional Multianual al județului Argeș și era necesar ca și autoritățile locale să își planifice și să își stabilească obiectivele de dezvoltare a comunității locale pentru perioada 2007-2013, inculpatul Nicolescu Constantin, în baza înțelegerii cu inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe, a identificat și pus în aplicare un mecanism fraudulos prin care au fost încheiate contracte de servicii de consultanță și elaborare strategii de dezvoltare locală de autoritățile publice locale cu o anumită entitate — SC European Project Consulting SRL București — în care era interesat inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe, în scopul obținerii unor foloase necuvenite pentru entitatea respectivă și pentru acesta din urmă, cu consecința producerii unui prejudiciu în bugetul unităților administrativ teritoriale", se arată în comunicat.

Acest lucru a fost posibil, consideră procurorii, prin îndeplinirea necorespunzătoare de către Nicolescu a atribuțiilor de serviciu derivate din funcția de președinte al CJ Argeș sau prin determinarea inculpaților, primari ai unor comune, să-și îndeplinească necorespunzător atribuțiile de serviciu cu privire la alocarea fondurilor și la achizițiile de servicii realizate de autoritatea publică locală.

"Din actele de urmărire penală (...) rezultă că marea majoritate a contractelor de prestări servicii au fost încheiate în condițiile în care comunitățile respective, în multe cazuri, nu au obținut niciun folos, contractele în cauză nefiind valorificate în vreun mod, iar în alte cazuri beneficiile au fost modice, nefiind pe măsura valorii contractelor și nejustificând sumele de bani plătite efectiv din bani publici către SC European Project Consulting SRL București (...). De asemenea, a mai rezultat faptul că acele contracte s-au încheiat și derulat cu încălcarea dispozițiilor legale referitoare la promovarea concurenței între operatorii economici, garantarea tratamentului egal și nediscriminatoriu operatorilor economici, asigurarea transparenței și integrității procesului de achiziție publică, asigurarea utilizării eficiente a fondurilor publice, precum și a reglementărilor legale în materia achizițiilor publice, cu consecința prejudicierii bugetului localităților respective, în condițiile în care, prin strategiile de dezvoltare locală/studiile de fezabilitate privind dezvoltarea locală, nu au fost identificate nevoile reale ale comunității și nu au constituit un instrument concret de lucru în activitatea administrației publice locale", se mai menționează în comunicat.

În plus, obiectul contractelor de consultanță constând în identificarea de linii de finanțare pentru care beneficiarul era eligibil, în legătură cu construirea căminelor culturale, nu a fost executat, așadar nu au fost realizate activități concrete care să sprijine dezvoltarea comunității locale.

Procurorii au mai reținut și faptul că, în contextul încheierii și derulării în condiții frauduloase a contractelor de prestări servicii de către SC European Project Consulting SRL București cu instituții și autorități publice din județul Argeș, Mircea Drăghici a înființat SC European Project Consulting Management SRL Pitești, astfel încât să fie obținute foloase materiale "în mod facil și necuvenit", între cele două societăți fiind încheiat în acest scop un contract având ca obiect furnizarea consultanței.

"În perioada 01.10.2007—31.12.2008, inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe a deținut și funcția de director al acestei firme care era administrată de o rudă a acestuia. De asemenea, în perioada 06.10.2008 — 20.10.2010, inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe a avut calitatea de asociat unic al SC European Project Consulting Management SRL Pitești, în condițiile în care, în perioada de referință, începând cu luna decembrie 2008 a deținut funcția de deputat", se precizează în comunicatul DNA.

Obținerea necuvenită a unor foloase materiale de către cele două firme și de către asociații lor ar fi fost facilitată de îndeplinirea în mod defectuos a actelor de serviciu de către conducătorii instituțiilor și autorităților publice implicate, consecința fiind producerea de pagube materiale acestor entități.

Ancheta a mai relevat faptul că în subordinea CJ Argeș s-a înființat și a funcționat Agenția de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a județului Argeș, care avea și atribuții referitoare la elaborarea studiilor și proiectelor pentru realizarea programelor și prognozelor de dezvoltare economico-socială a județului și unităților administrativ-teritoriale, precum și la identificarea și promovarea nevoilor de finanțare pentru localitățile din mediul rural, în vederea dezvoltării infrastructurii, conservării mediului și promovării unei agriculturi moderne. Cu toate acestea, respectiva agenție a încheiat un contract de prestări servicii cu SC European Project Consulting SRL București, efectuându-se "în mod inutil și nejustificat angajarea unor cheltuieli bugetare, în sumă de 39.865 lei, ce reprezintă o pagubă materială creată instituției publice, dar și un folos necuvenit obținut de către firma respectivă".

Din analizele efectuate în dosar reiese că infracțiunile săvârșite de inculpați au determinat producerea unui prejudiciu în cuantum total de 944.110,92 de lei reprezentând paguba adusă celor 35 unități administrativ teritoriale comunale, CJ Argeș și Agenției de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a județului Argeș. Suma respectivă reprezintă, totodată, și un folos material obținut în mod necuvenit de SC European Project Consulting SRL București.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpaților Cernătescu Gheorghe, Nică Vasile, Voicu Dumitru, Tarbă Sever, Tarbă Mihai Gheorghe, Secăreanu Dumitru, Ene Florea, Marin Ion, Tudose Elisaveta, Ungurenuș Mihai, Ibric Marian, Popa Ion, Ștefan Ion, Matei Gheorghe, Pătrașcu Gheorghe, Bădulescu Ion, Langer Nicolae, Iatagan Constantin, Cristescu Alexandru — Adrian, Șerban Niculae, Vișan Ionel Dragoș, Rizea Florian, Pupăză Roșu Sevastian, Dincuță Daniel, Cioran Lucian, Dochinoiu Niculaie, Țucă Gheorghe, Ciobanu Marcel, Ivan Vasile Bebe, Berevoianu Corneliu, Simion Emil,Pepenel Nicolae — Cornel, Bălășoiu Aurel, Poștoacă Damian Ion, Nicolae Radu, Cioflan Iulian și Smădu Nicolae.

În cazul lui Constantin Nicolescu se adaugă și acuzația că a încercat, în cursul anului 2009, să influențeze numirea unui magistrat într-o funcție de conducere.

"În cursul lunii iunie 2009, în contextul derulării procedurilor de desfășurare a unui concurs de ocupare a unor funcții de conducere la nivelul instanțelor, inculpatul Nicolescu Constantin (...) și-a folosit influența și autoritatea conferite de funcțiile publice și politice deținute, în scopul de a ajuta un magistrat să ocupe o funcție de conducere într-o instanță, pe alte criterii decât cele ale competenței profesionale. În cele din urmă, candidatul susținut de inculpat nu a obținut nota necesară pentru ocuparea funcției respective", se precizează în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de menținere a măsurilor asigurătorii dispuse în cauză.

AGERPRES/(AS — autor: George Onea, editor: Florin Marin)

Comisionul de interogare a soldului la cardul de debit este imoral - Ruxandra Avram (BNR)

Comisionul de interogare a soldului la cardul de debit este imoral și o să vină o perioadă dificilă pentru că va fi transpusă directiva privind contul de plăți de bază, a declarat, luni, într-o conferință de specialitate, Ruxandra Avram, șef serviciu Direcția Stabilitate Financiară în cadrul Băncii Naționale a României.


'Vreau să aduc în atenție o nemulțumire, nu a mea personală, a celor care analizăm piața produselor financiare din punct de vedere al costurilor care, de multe ori, și nu îmi e frică să vă spun, sunt considerate puțin imorale. Am să vă dau exemplul unui singur cost. Sincer, nu mi se pare normal, cel puțin la cardul de debit — înțelegând disponibilitățile mele, să îmi cereți comision de interogare a soldului. Este, din punctul meu de vedere, un comision imoral. Eu îmi încredințez banii la dumneavoastră, pe ei nu primesc nimic, atâta timp cât ei sunt la vedere, în schimb sunt câteva comisioane inventate și considerate imorale. O să vină o perioadă dificilă pentru că transpunerea directivei privind contul de plăți de bază vă va obliga, practic, să vă aliniați cel puțin 10 produse în care concurența va fi foarte dură', le-a spus Avram oficialilor din sectorul financiar.

Potrivit acesteia, contul de plăți de bază este creat 'în contextul marelui deziderat de incluziune financiară la nivel european'.

'Este creat în scopul creșterii competitivității și creării posibilității tuturor prestatorilor de servicii de a-și oferi serviciile de oriunde și va trebui, peste noapte, să deveniți și competitivi inclusiv în ceea ce înseamnă comisioane și costuri aplicate consumatorilor', a precizat reprezentantul BNR.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Bărbuță, editor: Andreea Marinescu)

Volkswagen ar fi falsificat și în Europa rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel (BBC)

automobile, auto, volkswagen, testelor antipoluare, falsificarea testelor, vw testelor, anti-poluare, falsificarea testelor antipoluare, Constructorul auto german Volkswagen a instalat dispozitive de inselare a testelor anti-poluare
Un test de laborator efectuat la solicitarea emisiunii BBC Panorama arată că vehiculele Volkswagen dotate cu softul care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel pot manipula și nivelul emisiilor la testele oficiale din Europa, nu numai în SUA, transmite BBC.

Testele efectuate de acel laborator reprezintă prima filmare a modului în care acționează softul, a declarat compania, pentru BBC. 

Reprezentanții VW au recunoscut în septembrie că au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor și au anunțat că 11 milioane de vehicule diesel cu motoare de patru cilindri vândute în întreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare. 

Dar nu se știe sigur dacă producătorul german a falsificat datele la testele oficiale privind emisiile vehiculelor în Europa. Rezultatele testului de laborator efectuat la solicitarea emisiunii BBC Panorama sugerează că VW a manipulat și nivelul emisiilor la testele oficiale din Europa, nu doar din SUA. 

Dezvăluirea ar avea implicații uriașe asupra grupului german, care a anunțat că încă nu a stabilit dacă acel soft încalcă legislația în Europa. VW a recunoscut că 8,5 milioane de vehicule diesel vândute în Europa au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare. 

Computerul mașinii funcționează astfel încât reduce nivelul emisiilor de oxid de azot din țeava de eșapament, în timpul testelor. Softul a fost utilizat mulți ani pentru a permite VW să treacă testele mai stricte privind emisiile din SUA și este posibil să fi fost utilizat și în Europa. 

Un model diesel VW Passat Blue Motion a fost testat de BBC Panorama la un laborator de testare acreditat, din Cehia. Testul a fost efectuat în prezența unui fost inspector auto guvernamental, Ted Foreman. Laboratorul a confirmat că modelul Passat era echipat cu softul care falsifică rezultatele testelor antipoluare. A fost efectuat testul pentru standardul Euro 5, același pe care acest model a trebuit să-l treacă înainte de a fi scos la vânzare. Și modelul diesel VW Passat Blue Motion a trecut testul, emițând emisii de oxid de azot de 167 mg/km, în timp ce limita Euro 5 este de 180 mg/km. 

Volkswagen, cel mai mare producător auto european, a informat vineri că anul viitor va cheltui 12 miliarde de euro pentru construcția de uzine și dezvoltarea de tehnologii. Comparativ, în 2015, Volkswagen promitea că va investi, în medie, 17,1 miliarde de euro în fiecare an până în 2019. 

Este pentru prima dată după criza financiară din 2009 când Volkswagen reduce cheltuielile de capital. Chiar și așa, investițiile de capital preconizate de Volkswagen pentru 2016 sunt mai mari decât media de 8,6 miliarde de euro pe an înregistrată în perioada 2010 — 2012. 

Costurile totale cu care se confruntă VW din cauza scandalului emisiilor sunt estimate undeva între 30 și 65 de miliarde de euro, iar analiștii avertizează că grupul ar putea fi nevoit să vândă unele operațiuni. 

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania. 

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Dicu, editor: Oana Tilică) 

marți, 17 noiembrie 2015

Decodare iPhone 6+, 6, 5S, 5C, 5, 4S, 4

preturi si informatii pentru decodarea oficiala iPhone, best price bulk unlocking,  pret decodare iphone 4 vodafone uk, Preturi bune, decodare iphone 4 vodafone, Deblocare iPhone cel mai mic pret, Decodare iPhone, Decodez iPhone 4 4S 5 5C 5S Sprint SUA USA America all IMEI, pret mic decodare UK O2 iPhone 6S, France Orange iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, Romania Vodafone iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, decodari la cel mai mic pret, World Wide iPhone Unlocking, Blackberry Unlock Codes, Samsung Unlock Codes, Sony Ericsson Unlock Codes, LG Unlock Codes, Huawei Unlock Codes
50 Credits for Unlock all iPhone World Wide, Blackberry, Samsung, Sony Ericsson, LG, Huawei ...... 
Unlock packages available: 25, 50, 100, 200
Pachet deblocari pe baza de IMEI (nevelock) pentru toate tipurile de iPhone, Samsung, HTC, LG, Nokia, Blakberry, Dell ......
Castigati cumparand 50 deblocari! ( pentru deblocare la un iPhone costurile sunt intre 50 lei si 400 lei)
Disponibile pachete de 25, 50, 100 si 200 deblocari.


For international contact us here; contact email



UK O2 iPhone 6S+, 6S { Clean }
USA Cricket iPhone 6+, 6, 5S, 5C, 5, 4S, 4 ...
iCloud Lock Remove iPhone 6S+, 6S, 6+, 6, 5S,...
Australia 3 Hutchison / Vodafone iPhone 3G,...
Austria Orange iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S...
Bahrain Zain iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S,...
Chile Entel iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S ...
France Orange iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S,...
Japan AU / KDDI iPhone 6, 6+ { Premium }
Norway Netcom iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5 { Clean }
Poland Play iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S,...
Spain Movistar iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C,...
Turkey Avea iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5S, 5C,...
UK Vodafone iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S,...
USA T-Mobile iPhone 6S+, 6S, 6+, 6, 5S, 5C, 5,...
UK Orange / T-Mobile / EE iPhone 6S+, 6S { Clean }
USA Sprint iPhone 6S+, 6S { Premium }
iCloud Lock Remove iPhone 6S+, 6S, 6+, 6, 5S,...
Australia 3 Hutchison / Vodafone iPhone 3G,...

Austria T-Mobile iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C,...
Canada Bell / Virgin iPhone 6+, 6, 5S, 5C, 5,...
Chile Entel iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S,...
France SFR iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6,...
Japan AU / KDDI iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C,...
Norway Tele2 iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S ...
Romania Vodafone iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C,...
Spain Orange iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S,...
Turkey Turkcell iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5S,...
USA Sprint iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S ...
USA Verizon iPhone 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Clean }
UK Vodafone iPhone 6S+, 6S { Clean }
USA T-Mobile iPhone 6S+, 6S Express Service ...
APAC iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ ...
Australia 3 Hutchison / Vodafone iPhone 3G,...
Austria Telering iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C,...
Canada Rogers / Fido iPhone 6S+, 6S, 6+, 6, 5S,...
Croatia T-Mobile iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C,...
Germany T-Mobile iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5 ...
Korea KT / SK iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S...
Norway Telenor iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S...
KSA Etisalat iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S,...
Spain Vodafone iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C,...
Turkey Vodafone iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5S,...
USA Sprint iPhone 6+, 6 { Premium }
Vietnam Viettel iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5S,...
USA AT&T iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S,...
iPhone / iPad Network Check Full GSX Info { Can...
APAC iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5S, 5C { Premium }
Australia Optus / Virgin iPhone 3G, 3GS, 4, 4S,...
Brazil Claro iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S,...
Canada Sasktel iPhone 6+, 6, 5S, 5C, 5, 4S, 4,...
Croatia VIP iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S,...
Germany Vodafone iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5 ...
Korea KT / SK iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S,...
Norway Telenor iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S...
KSA STC iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+...
Sweden 3 Hutchison iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5,...
Dubai Etisalat iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C,...
USA Sprint iPhone 6S+, 6S, 6+, 6, 5S, 5C...
Apple iCloud ID Find Service By IMEI+UDID ...
USA AT&T iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5C, 5S, 6,...
iPhone Checkmend Full Report Clean/Block { UK.HOT
Australia & NZ Service iPhone 3G, 3GS, 4,...
Australia Telstra iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C,...
Brazil Tim iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6,...
Canada Telus / Koodo iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5,...
EMEA iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5S, 5C, 6, 6+ ...
Ireland O2 / 3 Hutchison iPhone 3G, 3GS, 4, 4S,...
Mexico Lusacell iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C,...
Norway Telenor iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S...
KSA Zain iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6,...
Sweden Telenor iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5 { Clean
UK O2 iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+
USA T-Mobile iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S...
USA AT&T iPhone 6S+, 6S Express Service HOT
iPhone Clean / Block Checker Worldwide HOT
Australia & NZ Service iPhone 5, 5C, 5S, 6,...
Australia Telstra iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C,...
Brazil Vivo iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S,...
Chile Claro iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5S, 5C,...
France Bouygues iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C,...
Ireland Vodafone iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C,...
Mexico Telcel / America Movil iPhone 3G, 3GS,...
Poland Orange iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S,...
Spain Movistar iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C,...
Sweden Telia iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S,HOT
UK Orange / T-Mobile / EE iPhone 3G, 3GS, 4
USA T-Mobile iPhone 6, 6+ Express Service HOT

Alcatel Unlock Codes
Alcatel Calculator By IMEI Only Calculator 1-24 Hours
Alcatel Database By IMEI { All Models } Calculator 1-48 Hours
Alcatel DB 2013 { Instant 24/7 } Calculator 1-10 Miniutes
Alcatel DB 2014 { New Provider } Calculator 1-24 Hours

*Hot Cake*
iCloud Lock Removing Service iPhone 6+, 6, 5S, 5C, 5, 4S, 4 Middle East Only { Clean } Database 1-10 days
UK O2 iPhone 6S+, 6S { Clean } Database 1-10 days
UK Orange / T-Mobile / EE iPhone 6S+, 6S { Clean } Database 3-12 days
UK Vodafone iPhone 6S+, 6S { Clean } Database 5-15 days
USA AT&T iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ Express Service { Premium } Database 1-10 days
USA AT&T iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5C, 5S, 6, 6+, 6S, 6S+ Express Service { Clean } Database 1-12 Hours
USA AT&T iPhone 6S+, 6S Express Service { Premium } Database 1-10 days
USA Cricket iPhone 6+, 6, 5S, 5C, 5, 4S, 4 { Clean } Database 5-15 days
USA Sprint iPhone 6S+, 6S { Premium } Database 1-15 days
USA T-Mobile iPhone 6S+, 6S Express Service { Clean } Database 1-7 days

IMEI Check
Find My iPhone ON / OFF Checker Database 1-10 Minutes
iCloud Clean / Stolen Checker Database 1-10 Miniutes
iPhone / iPad Network Check Full GSX Info { Can Delay } Database 1-60 Miniutes
iPhone / iPad Network Check Full GSX Info { Server 2 } Database 1-24 Hours
iPhone Checkmend Full Report Clean/Block { UK & USA } Database 1-15 Miniutes
iPhone Clean / Block Checker Worldwide Database 1-10 Miniutes
iPhone Replacement Info { No Refund If Not Replaced } Database 1-10 Miniutes
Nokia Network Checker { Waranty + Repair info + Carrier } Database 1-10 Minutes
USA Sprint IMEI Check { Clean / Blocked / Unpaid Bills } Database 1-10 Miniutes

iCloud Services

iCloud Lock Remove iPhone 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ Slow Service { Clean } *Submission OFF* Database 1-17 days
iCloud Lock Remove iPhone 6S+, 6S, 6+, 6, 5S, 5C, 5, 4S, 4 Express Service { Clean } Database 1-5 days
iCloud Lock Remove iPhone 6S+, 6S, 6+, 6, 5S, 5C, 5, 4S, 4 Fast Service { Clean } *Over Loaded* Database 1-8 days
iCloud Lock Removing Service iPhone 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Premium + iCloud ID Details Required } Database 1-10 days

APAC iPhone Unlocking

APAC iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Clean } Database 1-3 days
APAC iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5S, 5C { Premium } Database 1-5 days

Australia Networks iPhone Unlocking

Australia & NZ Service iPhone 3G, 3GS, 4, 4S { Premium } Database 1-3 days
Australia & NZ Service iPhone 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Premium } Database 1-3 days
Australia 3 Hutchison / Vodafone iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Clean } Database 1-24 Hours
Australia 3 Hutchison / Vodafone iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Not Found } Database 1-3 days
Australia 3 Hutchison / Vodafone iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Premium } Database 1-48 Hours
Australia Optus / Virgin iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Premium } Database 1-5 days
Australia Telstra iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Clean } Database 1-24 Hours
Australia Telstra iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Premium } Database 1-5 days
Australia Telstra iPhone 4 { 8GB } Database 1-3 days
Australia Vodafone Generic Factory Unlock Codes Database 1-24 Hours

Austria Networks iPhone Unlocking

Austria Orange iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S { Premium } Database 1-10 days
Austria T-Mobile iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S { Premium } Database 3-10 days
Austria Telering iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S { Premium } Database 1-10 days

Brazil Networks iPhone Unlocking

Brazil Claro iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Clean } Database 1-48 Hours
Brazil Tim iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Clean } Database 1-24 Hours
Brazil Vivo iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Clean } Database 1-48 Hours

Bahrain Networks iPhone Unlocking
Bahrain Zain iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Clean } Database 1-7 days

Canada Networks iPhone Unlocking

Canada Bell / Virgin iPhone 6+, 6, 5S, 5C, 5, 4S, 4 { Clean } Database 1-10 days
Canada Rogers / Fido iPhone 6S+, 6S, 6+, 6, 5S, 5C, 5, 4S, 4 { Premium } Database 1-3 days
Canada Sasktel iPhone 6+, 6, 5S, 5C, 5, 4S, 4, 3GS, 3G { Premium } Database 1-3 days
Canada Telus / Koodo iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Premium } Database 1-7 days

Chile Networks iPhone Unlocking

Chile Claro iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5S, 5C, 6, 6+ { Premium } Database 1-5 days
Chile Entel iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S { Clean & Country Unlocked } Database 1-15 days
Chile Entel iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Premium } Database 1-15 days

Croatia Networks iPhone Unlocking

Croatia T-Mobile iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S { Premium } Database 1-3 days
Croatia VIP iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Premium } Database 1-3 days

EMEA iPhone Unlocking
EMEA iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5S, 5C, 6, 6+ { Premium } Database 1-48 Hours

France Networks iPhone Unlocking

France Bouygues iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Premium } Database 1-24 Hours
France Orange iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Clean } Database 1-24 Hours
France SFR iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Clean } Database 1-24 Hours

Germany Networks iPhone Unlocking

Germany T-Mobile iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5 { Clean } Database 1-24 Hours
Germany Vodafone iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5 { Clean } Database 1-24 Hours


Ireland Networks iPhone Unlocking
Ireland 3 Hutchison iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Premium } Database 1-15 days
Ireland O2 / 3 Hutchison iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Clean } Database 1-12 days
Ireland Vodafone iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Premium } Database 1-3 days

Japan Networks iPhone Unlocking

Japan AU / KDDI iPhone 6, 6+ { Premium } Database 1-15 days
Japan AU / KDDI iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S { Premium } Database 1-15 days

Korea Networks iPhone Unlocking

Korea KT / SK iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S { Premium } Database 1-3 days
Korea KT / SK iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Clean } Database 1-3 days

Mexico Networks iPhone Unlocking
Mexico Lusacell iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Premium } Database 1-10 days
Mexico Telcel / America Movil iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Premium } Database 1-3 days

Norway Networks iPhone Unlocking

Norway Netcom iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5 { Clean } Database 1-24 Hours
Norway Tele2 iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S { Premium } Database 1-5 days
Norway Telenor iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S { Clean } Database 1-24 Hours
Norway Telenor iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S { Not Found } Database 1-3 days
Norway Telenor iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S { Premium } Database 1-5 days

Poland Networks iPhone Unlocking

Poland Orange iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Premium } Database 1-5 days
Poland Play iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Clean } Database 1-48 Hours

Romania Networks iPhone Unlocking

Romania Vodafone iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Premium } Database 1-7 days

Saudi Arabia Networks iPhone Unlocking

KSA Etisalat iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Clean } Database 1-48 Hours
KSA STC iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Clean } Database 1-48 Hours
KSA Zain iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Clean } Database 1-48 Hours

Spain Networks iPhone Unlocking
Spain Movistar iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Clean | Not Found } Database 1-3 days
Spain Movistar iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Premium } Database 3-10 days
Spain Orange iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Premium } Database 1-24 Hours
Spain Vodafone iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Premium } Database 1-3 days

Sweden Networks iPhone Unlocking
Sweden 3 Hutchison iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Premium } Database 1-3 days
Sweden Telenor iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5 { Clean } Database 1-7 days
Sweden Telia iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Premium } Database 1-3 days

Turkey Networks iPhone Unlocking
Turkey Avea iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5S, 5C, 6, 6+ { Clean } Database 1-3 days
Turkey Turkcell iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5S, 5C, 6, 6+ { Clean } Database 1-3 days
Turkey Vodafone iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5S, 5C, 6, 6+ { Clean } Database 1-3 days

UAE Networks iPhone Unlocking
Dubai Etisalat iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Clean } Database 1-48 Hours

UK Networks iPhone Unlocking
UK O2 iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Clean } Database 3-10 days
UK Orange / T-Mobile / EE iPad Unlocking Database 3-12 days
UK Orange / T-Mobile / EE iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Clean } Database 1-12 days
UK Vodafone iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ Express Service { Clean } Database 1-10 days

USA Networks iPhone Unlocking
USA AT&T iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5C, 5S, 6, 6+ Activation Solution Via IMEI { Zip/SSN } Database 1-10 days
USA Sprint iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5 { Clean | 30-60% Success Ratio } Database 1-10 days
USA Sprint iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S { Premium } Database 1-15 days
USA Sprint iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5C, 5S, 6, 6+ Activation Solution Via IMEI { Zip/SSN } Database 1-10 days
USA Sprint iPhone 6+, 6 { Premium } Database 1-15 days
USA Sprint iPhone 6S+, 6S, 6+, 6, 5S, 5C Express Service { Clean } Database 1-72 Hours
USA T-Mobile iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S Express Service { Clean } Database 1-7 days
USA T-Mobile iPhone 6, 6+ Express Service { Clean } Database 1-7 days
USA T-Mobile iPhone 6S+, 6S, 6+, 6, 5S, 5C, 5, 4S, 4 { Premium } Database 7-21 days
USA Verizon iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5C, 5S, 6, 6+ Activation Solution Via IMEI { Zip/SSN } Database 1-10 days
USA Verizon iPhone 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+ { Clean } Database 1-48 Hours

Vietnam Networks iPhone Unlocking
Vietnam Viettel iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5S, 5C, 6, 6+ { Premium } Database 1-7 days

World Wide iPhone Unlocking
World Wide iPhone 6S+, 6S, 6, 6+ { No Guarantee } Database 1-7 days
World Wide iPhone 6S+, 6S, 6, 6+, 5C, 5S, 5, 4S, 4 { Lifetime Guarantee } *Only Bulk* Database 1-7 days

Australia Networks
Australia 3 Hutchison Generic Factory Unlock Codes Database 1-24 Hours
Australia Optus / Virgin Generic Factory Unlock Codes Database 1-48 Hours
Australia Telstra Generic Factory Unlock Codes Database 1-7 days

Canada Networks
Canada Bell / Virgin / Solo Generic Factory Unlock Codes Database 1-48 Hours
Canada Fido Generic Factory Unlock Codes Database 1-48 Hours
Canada Mobilicity Generic Factory Unlock Codes Database 1-24 Hours
Canada Rogers Generic Factory Unlock Codes Database 1-48 Hours
Canada Rogers Generic Factory Unlock Codes { Database 2 } Database 1-48 Hours
Canada Telus / Koodo Generic & Lumia Factory Unlock Codes Database 1-48 Hours

France Networks
France Bouygues Generic & Lumia Factory Unlock Codes Database 1-3 Miniutes
France Orange Generic & Lumia Factory Unlock Codes Database 1-5 days
France SFR Generic & Lumia Factory Unlock Codes Database 1-3 days

Spain Networks
Spain Movistar Lumia { Windows Phone 20 Digits } Database 1-3 Miniutes
Spain Movistar Nokia BB5 SL3 Database 1-12 Hours
Spain Movistar Nokia { 20 Digits NCK } Database 1-24 Hours
Spain Movistar Sony Xperia { All Models Supported } Database 1-24 Hours
Spain Orange Lumia 520,720,920 { Windows 20 Digit Supported } Database 1-3 days
Spain Orange Lumia 610,710,800 { Windows Phone } Database 1-3 days
Spain Orange Nokia 20 Digits All Model Supported Database 1-3 days
Spain Vodafone Lumia { Windows Phone 20 Digits } Database 1-24 Hours
Spain Vodafone Nokia 20 Digits All Model Supported Database 1-12 Hours

UK Networks
UK 3 Hutchison Generic & Lumia Factory Unlock Codes Database 1-7 days
UK O2 Generic & Lumia Factory Unlock Codes Database 1-7 days
UK Orange / T-Mobile / EE Lumia Factory Unlock Codes Database 3-10 days
Vodafone UK Generic & Lumia Factory Unlock Codes Database 1-7 days

USA Networks
USA AT&T Nokia Lumia & Generic Factory Unlock Codes { Premium } Database 1-5 days
USA AT&T Nokia Lumia Factory Unlock Codes Database 1-3 days
USA Cricket Generic Factory Unlock Codes Database 1-3 days
USA MetroPCS Generic Factory Unlock Codes Database 1-3 days
USA T-Mobile Generic & Lumia Factory Unlock Codes Database 5-30 days

Blackberry Unlock Codes
BlackBerry 9315 Factory Unlock Codes { New Algo } Calculator 1-24 Hours
BlackBerry 9320 Factory Unlock Codes { New Algo } Calculator 1-24 Hours
BlackBerry 9720 Factory Unlock Codes { New Algo } Calculator 1-24 Hours
BlackBerry Z30 / Z10 / Z5 / Q10 / Q5 Factory Unlock Codes { World Wide } Calculator 1-24 Hours

Dell Unlock Codes
Dell Steak, Steak 7 Factory Unlock Codes Database 1-3 days
Dell Venue, Venue Pro Factory Unlock Codes Database 1-3 days

Factory Unlock Codes
Acer Factory Unlock Codes { World Wide } Calculator 1-24 Hours
Amazon Fire Factory Unlock Codes Database 1-48 Hours
Emporia Factory Unlock Codes Database 1-3 Hours
Lanix Factory Unlock Codes Database 1-3 Hours
Lenovo A319 Factory Unlock Codes Database 1-12 Hours
Lenovo A319i Factory Unlock Codes Database 1-12 Hours
Pantech Factory Unlock Codes Calculator 1-10 Miniutes
Sidekick Factory Unlock Codes Calculator 1-10 Hours

HTC Unlock Codes
HTC Factory Unlock Codes { 2009-2012 } Calculator Instant
HTC Factory Unlock Codes { 2009-2015 | M8 Supported } Database Instant

Huawei Unlock Codes
Huawei Calculation Service { Gxxxx Models } Calculator 0-1 Hours
Huawei Factory Codes All Levels { Full & Newest Database } Database 1-48 Hours
Huawei Factory Codes All Levels { NCK + Reset Key } Calculator 1-24 Hours

LG Unlock Codes
LG Factory Unlock Codes { All Levels } Database 1-10 Instant

Motorola Unlock Codes
Motorola Premium Unlock Codes { Including DB2 & Not Found } Database 1-48 Hours
Motorola Premium Unlock Codes { Not Found } Database 1-48 Hours
Motorola Worldwide { 7/7 - 21/24h | Working } Database 1-12 Hours

Samsung Unlock Codes
Samsung AT&T USA Factory Unlock Codes { All Models } Database 1-5 days
Samsung Australia / Asia Pacific / UAE Unlock Codes { All Levels } Database 1-24 Hours
Samsung Canada Factory Unlock Codes { Express Service | All Levels } Database 1-24 Hours
Samsung Europe Factory Unlock Codes { All Levels } Database 1-3 days
Samsung Factory Unlock Codes { Made in China } Database 1-48 Hours
Samsung Factory Unlock Codes { Made In Vietnam } Database 1-7 days
Samsung Mexico Factory Unlock Codes { Express Service | All Levels } Database 1-24 Hours
Samsung T-Mobile / MetroPCS USA Factory Unlock Codes { All Models } Database 1-5 days

Sony Ericsson Unlock Codes
Sony / Sony Ericsson Factory Unlock Codes { World Wide } Database 1-7 days

ZTE Unlock Codes
ZTE Factory Unlock Codes { World Wide | Not Found } Database 1-3 days
ZTE Factory Unlock Codes { World Wide | Slow } Database 1-12 Hours
ZTE Factory Unlock Codes { World Wide } Database 1-60 Miniutes

Temporary Down { Dont Use These Services }
Apple iCloud ID Find Service By IMEI+UDID { 99% Success Rate } Database 1-3 days
Apple iCloud ID Find Service By S/N+UDID { 99% Success Rate } Database 1-7 days