duminică, 10 ianuarie 2016

Prima drona de o persoana a fost lansata la CES 2016 din Las Vegas

Acest octocopter te poate purta in zbor cu 60 mph
Ganditi-va ca la o dronă supradimensionata in care stai înăuntru. EHang 184 este menit să efectueze zboruri cu navetisti sau aventurieri, în cazul în care autoritățile de reglementare aproba vreodată.



Un startup chinez numit Ehang a folosit aceeași tehnologie pentru a construi un avion pentru a transporta un pasager mai mult de 20 de mile.

EHang 184 AAV o drona de o persoană ridicată de opt rotoare montate în perechi pe patru brațe rabatabile - de unde vine si indicativol 184, lansată miercuri, la CES tech în Las Vegas, aeronava cu baterii este concepută pentru a transporta un pasager 23 minute la aproximativ 60 de mile pe oră.

De zeci de ani, oamenii au visat să sară peste blocajele de trafic cu motoare de rachetă, mașini de zbor și alte aeronave cu caracter personal. 



"184 oferă o soluție viabilă la multe provocări cu care se confruntă industria de transport în condiții de siguranță și eficiență energetică", a declarat directorul executiv al EHang Huazhi Hu într-o declarație. Deși inițial vizează navetiști și oameni aventuroși, "EHang va avea un impact global peste zeci de industrii dincolo de personal de călătorie", a spus el.

Se poate întâmpla ca ambițiile EHang vor trebui să ia în calcul constrângerile de reglementare a zborului.




Mark Dombroff , un avocat specializat in probleme de aviație pentru firma de avocatura Dentons, care a reprezentat anterior Administrația Federală a Aviației și Departamentul de Justiție a declarat: "Ei nu vor să vândă acest aparat de zbor fără a avea un certificat de navigație legal, probabil experimental."

EHang poate călători la aproximativ 60 mile pe ora timp de 23 de minute pe baterii.



EHang spus că de licență de pilot nu va fi necesară pentru a utiliza 184 AAV. Pasagerii pot zbura apăsând o destinație pe o hartă electronică pe interfața tabletei a aeronavei și EHang 184 de ocupă de restul.

Din cauza acestor probleme de reglementare, nu este încă clar când nava va intra in vanzare, a declarat compania. Stabilirea prețului, de asemenea este incertă, dar compania spera ca aparatul va fi accesibil oamenilor obișnuiți, nu doar o jucărie doar pentru miliardari.




EHang a declarat că nu sa zgarcit cu privire la siguranța, un sistem de siguranță ar evalua daunele midflight de la o coliziune cu o pasăre și ar putea ateriza 184 AAV imediat, dacă este necesar.

EHang nu este chiar un avion, care prin definiție este un vehicul cu pilot, dar este beneficiind de aceeași combinație de calcul și tehnologie aeronautică o dronă. La cele mai multe drone, patru sau mai multe rotoare asigura împingerea în sus, și un computer controleaza viteza lor cu atenție pentru a înclina și conduce nava. Senzori pot măsura cu precizie locația și orientarea aeronavei.

EHang 184 AAV are opt motoare si opt elice cu patru brațe rabatabile. In cabina de pilotaj poate intra un singur pasager cu o greutate de maxim 100 kg.




184 AV cantareste 200 kg poate transporta o sarcina de maxim 100 kg. Opt motoare ce produc 106 de wați putere. Raza d acțiune este variabilă, dar in 23 de minute la 60 de mile pe ora ar însemna un zbor de 23 mile.


Drone modele noi de la CES 2016



AEE a preluat tehnologia militară din 1999. F900 este una dintre dronele sale comerciale, ce are posibilitatea de a zbura timp de până la 40 de minute cu 3 kg sarcina utilă. 




A20, pe de altă parte, se face pentru consumatori. 
Caracteristicile includ 500 de metri gamă control maxim; un aparat de fotografiat cu rezoluție 4K; viteze automată de aterizare retractabil; și un controler modular de la distanță cu trei moduri distincte: modul de zbor zbor tradițional cu funcționare dublă telecomanda de zbor; modul pilotare de pe telefonul mobil pentru folosind o aplicație; și modul de zbor dinamic.

Petrone arată ca o jucărie quadcopter.

Diferența esențială este că au transmițătoare infraroșu și receptoare pe ele, deci, dacă aveți două sau mai multe poți să te joci un joc aerian ca Tag laser.




DJI Phantom 3 4K este în esență același ca și actualul Phantom 3 Professional cu excepția faptului că controller foloseste un downlink videoclip 2.4GHz Wi-Fi de la quadcopter cu o rază de până la 1.2 km.
Phantom 3 Professional utilizează tehnologia Lightbridge DJI, care are o conexiune mai sigură, vedere HD live și o rază de până la 5 km.