sâmbătă, 14 noiembrie 2015

U2 s-a recules în fața sălii de concerte Bataclan

Trupa irlandeză de rock U2, care a anulat două spectacole la Paris, a venit să se reculeagă sâmbătă seara în fața sălii de concerte Bataclan, țintă principală a atacurilor din Paris în care au murit 129 de oameni și peste 300 au fost răniți, a constatat un jurnalist al AFP.


Bono și grupul său, unul dintre cele mai îndrăgite din lume, au anunțat în cursul nopții că au anulat ultimele două spectacole din Franța, ce erau programate sâmbătă și duminică în cea mai mare sală acoperită din Paris. 

Mulți artiști francezi și străini au reacționat sâmbătă după atacul ucigaș ce a vizat emblematica sală de concerte Bataclan din Paris, în care 89 de persoane din rândul publicului venit să asiste în ajun la concertul trupei californiene Eagles of Death Metal au fost uciși și mulți alții au fost răniți de trei indivizi puternic înarmați. 

Membrii formației americane sunt teferi și în siguranță și se întorc duminică în Statele Unite, potrivit familiile lor. Un tehnician care i-a însoțit a murit în atac, conform acelorași surse. 

Ministrul francez al culturii, Fleur Pellerin, a venit pentru a depune o coroană de flori la Bataclan, în după amiaza de sâmbătă. 

AsternuturiSiProsoape.ro

Trupa Foo Fighters, așteptată în aceeași sală luni, a anunțat sfârșitul turneului său european, anulând concertele planificate la Torino (Italia), Paris, Lyon și Barcelona (Spania). 

Atacurile care au lovit Parisul vineri seara s-au desfășurat în 33 de minute în șase locuri diferite, de la prestigiosul stadion Stade de France până în inima capitalei Franței, unde se află baruri foarte frecventate la sfârșit de săptămână, nu departe de Piața Republicii. 

surs: AGERPRES/(AS — editor: Mariana Ionescu)


CitGrup.ro MeliMeloParis.ro TopCeas.ro





Fostă componentă a trupei ABBA, Anni-Frid Lyngstad împlinește 70 de ani

A debutat pe scenă la 11 ani, la un eveniment caritabil al Crucii Roșii. Doi ani mai târziu, a fost aleasă ca solistă de o trupă dance locală. În următorii opt ani, a cântat în multe cluburi din țară. În 1967, a cântat la un spectacol tv organizat de EMI Music, potrivit site-ului biography.com.
Anni-Frid ''Frida'' Lyngstad s-a născut la 15 noiembrie 1945, în Ballangen, Norvegia. La 2 ani, mama sa a dus-o în Suedia, fiind crescută de bunică.


În 1968, a participat la Melodifestivalen, preselecția pentru Eurovision, cu piesa ''Jord var Härlig ar''(''Pământul nostru este minunat'') și s-a clasat pe locul 4. Primele albume solo înregistrate au fost ''Frida'' (1971) și ''Frida ensam'' (1975), care a primit Discul de Platină pentru vânzări.
Între timp, l-a întâlnit pe pianistul Benny Anderson și împreună cu acesta, cu Bjorn Ulvaeus Björn și Agnetha Faltskog, au format, în 1973, celebra trupă ABBA, numele provenind din alăturarea inițialelor componenților. Cei patru au dominat clasamentele muzicale mondiale între mijlocul anilor '70 și începutul anilor '80.
ABBA a fost, de asemenea, primul grup pop din Europa continentală care s-a bucurat de mare succes în clasamentele din Regatul Unit, Statele Unite ale Americii, Canada, Australia și Noua Zeelandă, iar ca urmare a popularității sale enorme a pătruns pe scenele Europei.
În 1974, grupul participă la concursul Eurovision, desfășurat la Brighton, în Marea Britanie, unde câștigă detașat cu piesa ''Waterloo''. Un an mai târziu, a fost lansat albumul ''ABBA'', cuprinzând hiturile: ''I Do, I Do'', ''S.O.S'', ''Mamma Mia''. Albumul ''Arrival'', a fost finalizat la sfârșitul anului 1976 și cuprinde hiturile: ''Fernando'', ''Dancing Queen'', ''Money, Money, Money'', ''Knowing Me, Knowing You''. În aprilie 1977, ''Dancing Queen'' devine numărul 1 în Marea Britanie. În același an, ABBA efectuează un mare turneu mondial.
A urmat lansarea albumului ''Voulez-Vous'', ce conține melodiile ''I Have a Dream'' și ''Chiquitita''. În toamna anului 1979, a apărut single-ul ''Gimme! Gimme! Gimme!''. În aceeași perioadă, a avut loc turneul din Canada, SUA și Europa, conform site-ului www.biography.com.
După mulți ani de conviețuire, Benny și Frida se căsătoresc, în 1979, pentru a divorța trei ani mai târziu. Celălalt cuplu, Björn și Agnetha, căsătoriți în 1972, divorțează în 1979.
Spre sfârșitul anului 1979, apare și compilația ''Greatest Hits'' — volumul 2, care devine un mare succes internațional. Turneul susținut în Japonia, în martie 1980, va fi pentru ABBA ultimul concert live. În următoarea jumătate a anului va fi înregistrat albumul ''Super Trouper'', ce conține hitul ''The Winner Takes It All''. Spre sfârșitul anului apare ''The Visitors'', melodia ''One of Us'' fiind considerată cel mai mare hit al albumului, precizează site-ul amintit.
Spre sfârșitul anului 1982, ABBA se destramă ca grup. Agnetha și Frida au continuat cariera solo, iar Benny și Bjorn s-au orientat către munca de producători, compozitori.
Grupul ABBA a vândut peste 380 de milioane de discuri pe plan mondial și a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2010.
În 1982, Frida s-a mutat la Londra și a înregistrat primul album solo după destrămarea grupului ABBA, produs de Phil Collins — ''Something's Going On'', care a devenit un mare succes mondial, fiind pe primele locuri în topurile din Germania, Austria, Olanda, Norvegia și Australia. În SUA, single-ul ce dă titlul albumului a intrat în Billboard Hot 100. Piesa a beneficiat și de un videoclip promovat de MTV. Datorită succesului piesei și albumului, Frida a fost votată "Best Female Artist Of The Year" în 1982 și a primit premiul muzical suedez Rockbjörnen.

Următorul album lansat a fost ''Shine'', în 1984, înregistrat la studiourile De La Grande Armée din Paris și produs de Steve Lillywhite, cunoscut pentru colaborarea sa cu artiști ca Peter Gabriel, U2, Rolling Stones și Morrissey. Albumul a ajuns în Top 20 în multe țări europene.
În 1986, Frida a înregistrat piesa "Klinga Mina Klockor", iar în 1987 a înregistrat single-ul "Sĺ Länge Vi Har Varann" ("As Long As We Have Each Other") cu formația pop Ratata. Piesa a avut mare succes în Suedia, dar a fost înregistrată și în limba engleză, cu titlul "As Long As I Have You", fiind filmat și un videoclip.
În 1990, Anni-Frid Lyngstad a devenit membru al organizației suedeze de protecție a mediului, Det Naturliga Steget (The Natural Step), iar în 1991 a devenit președintele organizației Artister För Miljö (Artists For The Environment). Un an mai târziu, Frida a cântat la Stockholm Water Festival și a înregistrat o piesă cover după melodia lui Julian Lennon "Saltwater". Banii încasați din acest proiect au fost donați în scopuri caritabile.
Anul 1996 a însemnat pentru Frida lansarea unui album în limba suedeză — ''Djupa andetag'' (Deep Breaths). Albumul a ajuns pe primul loc în topurile din Suedia, iar Frida a avut numeroase apariții TV în Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, pentru a promova albumul. Remixuri după unele dintre piesele de pe album — "Även en blomma", "Alla Mina Bästa Ĺr" (în duet cu Marie Fredriksson de la Roxette) și "Ögonen" — au fost înregistrate în Germania, în 1998.
În 2004, Frida împreună cu Benny și Bjorn au apărut împreună la aniversarea a cinci ani de la lansarea musicalului ''Mamma Mia!'', bazat pe melodiile trupei ABBA, iar în 2005, toți membrii ABBA au luat parte la prezentarea acestui musical la Cirkus Arenadin Stockholm, conform site-ului www.cinemagia.ro.
La aniversarea Fridei din 2005, când împlinea 60 de ani, Universal Records a lansat set-box-ul ''Frida'', care cuprindea toate albumele solo ale artistei, remasterizate, precum și un DVD cu un documentar filmat în Alpii suedezi, în care Frida vorbește despre cariera sa.
În 2010, a apărut albumul ''Reconnection'', pe care Frida l-a realizat împreună cu Georg Wadenius, iar în februarie 2011 i-a fost dedicată la Radio BBC 4 emisiunea ''Like An Angel Passing Through My Room'', mai precizează cinemagia.ro.
În 2014, Frida a înregistrat piesa ''1865'', primul single după 10 ani de absență din studiourile de înregistrări, potrivit music-news.com. ''1865'' reprezintă o nouă colaborare între Anni-Frid Lyngstad și Dan Daniell, cu care a înregistrat ''Lierber Gott'', în 2003. Single-ul este dedicat aniversării a 150 de ani de la prima ascensiune a vârfului alpin Matterhorn, în urma unei expediții care a plecat din orașul elvețian Zermatt. Încasările din comercializarea acestui single vor fi donate Fundației pentru copii ''Frida și Dan Daniell'', care sprijină proiecte caritabile din Elveția, dar și din alte țări.
sursa: AGERPRES/(Documentare — Marina Bădulescu, editor: Andreea Onogea)


CitGrup.ro MeliMeloParis.ro TopCeas.ro


SexShop.ro