duminică, 15 noiembrie 2015

Tânără musulmană din Australia donează câte 1 dolar pentru fiecare mesaj de ură primit pe Twitter


O tânărămusulmană din Australia, care a promis că va dona câte un dolar australian pentru fiecare mesaj de ură anti-islamică pe care-l primește pe Twitter, a vărsat 1.000 de dolari în conturile UNICEF, conform AFP.
Susan Carland, studentă la Universitatea Monash din Melbourne, a anunțat la 22 octombrie că va dona câte un dolar organizațiilor caritabile pentru fiecare mesaj de ură pe care-l va primi pe Twitter.
"O donație de 1.000 de dolari. Dragi oameni plini de ură, copiii care au nevoie de acești bani vă mulțumesc!", a declarat ea.
Susan Carland a povestit că în trecut obișnuia să blocheze sau să ignore mesajele de ură pe care le primea pe conturile sale de socializare. Tânăra a primit și amenințări cu moartea și a fost acuzată că ar fi "cripto-jihadistă". Inspirând-se din Coran, ea a decis însă că este mai bine "să alunge întunericul cu lumină" și să facă o donație ori de câte ori primește astfel de mesaje.
sursa; AGERPRES/(AS — editor: Codruț Bălu)

Fermierii vor primi avansul de 53 euro pe hectar din plățile pe suprafață începând de marți

Fermierii vor primi avansul de 53 de euro pe hectar din plățile directe pe suprafață începând de marți, 17 noiembrie, a anunțat, vineri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în conferința de bilanț.

"Sigur că pentru anul 2015 trecerea la o nouă Politică Agricolă Comună a făcut ca avansurile să nu vină chiar în octombrie, dar ele vor veni. Am aici directorii agențiilor de plăți care mi-au garantat că săptămâna viitoare vor începe plățile directe, avansul de 53 de euro pe hectar pentru toți fermierii, pentru toți cei peste un milion de fermieri care așteaptă ca aceste plăți să fie făcute", a spus Constantin.

Șeful MADR a precizat că gradul de absorbție pe plățile directe a crescut de la 43% în 2012 la 98% în 2015, totalizând 7,6 miliarde de euro.

"Dacă în mai 2012 aveam la APIA un grad de absorbție de 43%, respectiv 3,39 miliarde de euro, astăzi, în noiembrie, gradul de absorbție a ajuns la 98%, adică 7,6 miliarde de euro au ajuns în conturile fermierilor. Am făcut eforturi în toți acești ani și cred că asta a fost cea mai importantă reușită: să plătim la timp sau în avans banii către fermieri", a adăugat ministrul Agriculturii.
dEpurtat.roVegis Divisima
În 2016, suma aferentă este de 72,69 euro/hectar euro/ha pentru SAPS — Plata Unică pe Suprafață și 5,00 euro/hectar pentru primele cinci hectare și de 46,75 euro/hectar pentru restul de 25 hectare pentru plata redistributivă.

Până la 15 iunie 2015, ultima zi în care cererile au putut fi depuse fără penalizări, fermierii români au depus 821.056 de cereri pentru o suprafață solicitată la plată de aproximativ 8,4 milioane hectare, numărul acestora fiind în scădere față de perioada similară din 2014, când au fost primite 980.000 de cereri pentru circa 9,5 milioane hectare, potrivit datelor furnizate la finele lunii iunie de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) la solicitarea AGERPRES

La numărul cererilor depuse în 2015 se adaugă cererile pentru suprafețele digitizate, dar neînchise, respectiv 52.428 pentru o suprafață de 610.786 hectare, și alte 44.643 de cereri pentru animale, ce nu cuprind plăți pe suprafață, în condițiile în care în acest an se depune o cerere unică ce cuprinde atât sectorul vegetal, cât și cel zootehnic.

Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2015 este prima din noua Politică Agricolă Comună (PAC) 2014 — 2020 și aduce schimbări majore, impuse de legislația comunitară pentru toate statele membre în ceea ce privește schemele de plată pe suprafață și legislația aplicabilă, care cuprinde atât partea de activitate din sectorul vegetal, cât și din cel zootehnic, având reguli noi privind criteriile de eligibilitate.

Potrivit Regulamentului (UE) nr. 1307/2013, începând cu anul 2015, schemele de plată sunt mult mai diverse și includ, pe lângă schema de plată unică pe suprafață și ANT, care se mențin, o plată redistributivă, o plată pentru aplicarea practicilor agricole benefice pentru climă și mediu, o plată pentru tinerii fermieri, schema de sprijin cuplat și o schemă simplificată pentru micii fermieri.

AGERPRES/(AS — autor: Mariana Nica, editor: Oana Tilică)


ReadyToWear.ro Ecco-Shoes.ro ReadyToWear.ro



Polițist din Silicon Valley a oprit o mașină a Google pentru viteză prea mică!

Gigantul american de internet Google a postat online o fotografie cu un polițist pe motocicletă care oprește, pentru viteză prea mică, una din mașinile fără șofer care rula joi pe o stradă din Silicon Valley, informează vineri AFP.
Sursa foto: plus.google.com
"Conducem prea încet?", se întreabă cu umor autorul mesajului ce însoțește fotografia postată de echipa care se ocupă de proiectul de mașină autonomă pe pagina rețelei de socializare Google+. "Pariem că oamenii nu sunt opriți prea des din acest motiv", adaugă textul.
Poliția din Mountain View, oraș din Silicon Valley în care se află sediul Google, a precizat că un agent al său a observat un lung șir de vehicule în spatele unei mașini care rula cu 24 de mile pe oră (38 de kilometri pe oră) pe un drum unde viteza maximă admisă era de 35 de mile pe oră (56 de kilometri pe oră). "Când agentul s-a apropiat de mașina care rula încet, și-a dat seama că era una autonomă Google", a declarat poliția locală, care a recunoscut că vehiculul nu se comporta ilegal.

CitGrup.ro MeliMeloParis.ro TopCeas.ro
Legea californiană autorizează mașinile fără șofer să circule pe drumurile unde viteza maximă autorizată este de 35 de mile pe oră sau mai puțin. Poliția a adăugat că agentul a vorbit cu pasagerul Google Car despre faptul că mașina încetinea circulația celorlalte vehicule.
Din motive de securitate, Google limitează la 25 de mile pe oră viteza mașinilor sale autonome. "Vrem ca ele să dea o impresie prietenească și de proximitate și nu să circule amenințător pe străzi", a subliniat firma, citată de AFP.
Sursa: AGERPRES/(AS — autor. Lelia Bretan, editor: Mariana Ionescu)


Vola.ro  Matar.ro Kurtmann


Șeful serviciului german de informații pledează pentru "proceduri metodice" de înregistrare a refugiaților

Șeful serviciului german de informații interne (BfV), Hans-Georg Maassen, a făcut apel duminică la aplicarea unor "proceduri metodice" de înregistrare a miilor de refugiați care intră zilnic în Germania, atrăgând atenția că extremiștii ar putea exploata situația uneori haotică legată de fenomenul migrației, transmite Reuters.




Atentatele de vineri seară de la Paris, în care și-au pierdut viața 129 de persoane și peste 350 au fost rănite, a alimentat dezbaterea deja existență în Germania cu privire la abordarea binevoitoare a cancelarului Angela Merkel față de refugiați. 

"Este posibil ca, odată cu refugiații, să vină și teroriștii, dar credem că probabilitatea este destul de scăzută. Totuși, pentru autoritățile din domeniul securității este important să existe proceduri metodice legate de intrarea în Germania și să fie aplicate procedurile de azil", a declarat Hans-Georg Maassen, într-un interviu publicat duminică de mai multe ziare locale. 


CitGrup.ro MeliMeloParis.ro TopCeas.ro

Maassen a atras atenția că drumul refugiaților din Siria și Irak către Turcia, Grecia și nordul Europei, pe așa-numita rută balcanică, este extrem de periculos. "Ar fi riscant și deloc tipic pentru persoane cu misiune de luptă să treacă din Turcia către insulele grecești pe mare, la bordul unor ambarcațiuni-coșciug", a spus el. 

Deși poliția germană efectuează verificări ale pașapoartelor la punctele de trecere a frontierelor și în zonele de graniță, se crede că mii de refugiați intră în Germania fără să fie verificați. Maassen și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că islamiști radicali aflați deja în Germania ar putea încerca să recruteze tineri imigranți. "Am remarcat că islamiștii abordează în mod special refugiații din centrele de primire. Suntem deja la curent cu peste 100 de cazuri" de acest gen, a declarat șeful BfV, care consideră că islamiștii radicali văd în criza refugiaților o șansă de a recruta oameni pentru cauza lor. 

sursa; AGERPRES/(AS — editor: Gabriela Ionescu)